sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

14. matkapäivä

Jos oli edellinen yö hyvin nukuttu, niin ei voi sanoa viimeyöstä, nukahdin ahtaaseen telttaani ja heräsin polvikipuun. Oli vain muutama aste lämmintä ja piti kaivaa yöllä pipoa päähän. Aurikoisessa aamussa kuivivat teltta ja pyyheliinakin. Ajoin Iistä pohjoiseen nelostietä, jonka piennar oli varustettu tuolla tieinsinööritaidon huippuväläyksellä, tärinäviivalla. Juhannuksen paluuliikenne oli vilkas. Hienompaa kevytliikenneväylää saa etsiä, mikä oli tehty Simon pohjoispuolelle. Huippuhyvä asfaltti ja kukkakedot tienvarrella. Paikallinen kippurasarvipyöräilijä kertoi tien rakennetun ainakin metrin paksuisen sepelikerroksen päälle ja vahvistetun betoniverkolla! Suosittu rulleluistelubaana, aivankuin Wienissä sileä eikä naarmun naarmua. Kemiä lähestyessäni näin muunkinlaista kuhmura-asfalttia, joka voi olla vaarallinen alusta kevyelle maantiepyörälle. Kemistä lähdin vanhoja tielinjoja jokivartta pohjoiseen. Pysäytin pyöräni Pohjanranta matkailupaikan pihaan. Ei näkynyt ketään. Hetkenpäästä löytyi caravanalueen isäntä, jonka ystävällinen vieraanvaraisuus ja toiminta avasi ovet saunaan ja melkein hotelliin! Tämän kevyen sunnuntaipäivän pyöräily: 84 km ja Mäntyharjusta 1262 km. Huomenna Kemijokivartta Rovaniemelle. Täältä Pohjanrannasta löytyi tervalta tuoksuva paanukappeli, jossa ei ole ristiä katolla.

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti polvinivelet olivat vain aamujäykkiä ja kammet kiertää iloisesti :) Laajalle on tieinsinöörien älyliituraidat levinneet. Minun trikella ajo olisi saattanut irrottaa paikat hampaista jo ennen sileää Simon väylää :( Aamulla aloitin loman Mäntyharjun markkinoilta. Söin Puruveden voimuikut ja hörppäsin katveessa munkkikahvit. Hollantilaisten juustoa en ostanut kun menen paikan päälle torstaina. Markkinarinkeli tuli tietysti tuliaisksi mukaan. Markkinaväkeä näyttää tulleen runsaasti isommille ostoksille, ainakin autojen määrästä päätellen. Onko mäet jo loivenneet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt ne mäet vasta alkaa, Kemiin asti ja miksei tänne Rovaniemellekin oli melkein vain "mäen tenttuja". Nyt klo 23 aurinko saatta estää nukkumisen? Tälläkin campingilla on hollantilainen fillaripariskunta, lähtevät kuulemma Hkiin junalla! Hyvää matkaa!

      Poista