tiistai 3. heinäkuuta 2012

23. matkapäivä

Hotelliaamiaisen jälkeen olin ajoissa Kuusamoon menevällä tiellä. Myötäiseen ja vasten aurinkoa ajelin, kunnes käännyin tielle nro 78 ja suuntana siis Puolanka. Nyt varsinaisen suoalueet olivat jääneet taakse ja tie seurasi kainuulaista vaaramaisemaa. Loivia, pitkiä nousuja seurasi silloin tällöin vielä pitempiä laskuja ja vauhti nousi helposti lähelle 50 km/t. Ylitin pari kertaa Iijoen, aamulla Pudasjärvellä ja toistamiseen Ervastin kohdalla. Ja jos tarkkoja ollaan, niin toisena juhannuspäivänä ensimmäisen kerran Iissä. Palvelut olivat vähissä. Pari kymmentä kilometriä ennen Puolankaa, tievarressa on Askan kylä, sodankyläläisen kylän kaima. Ja niin löytyi Askasta kesäkahvila. Tälläisia taukopaikkoja pyöräilijä kaipaa! Ajoin suoraan Puolangan leirintäalueelle ja sain pikkumökin. Vähissä ovat olleet pyörämatkailijat tämän reissun aikana. 1800 km matkalla olen tavannut vain muutaman ulkolaisen pyöräilijän. Jopa sattui; kuusankoskelainen ja mäntyharjulainen pyöräilijä yöpyivät vierekkäisissä mökeissä. Vesa ajaa kohti pohjoista ja minä taas etelään. Tämän aurinkoisen pyöräilypäivän saldo: 88 km ja yhteensä Mäntyharjusta 1891 km. Huomenna ajelen Sotkamoon Osmon mökille, reitti selviää ajaessa?

1 kommentti:

  1. Hienoa 2000 km:iä rikkoutuu ja saavut illalla Sotkamon suveen Osmon vieraaksi. Kerro Osmolle onnensekoittamat Hollannin ukkiterveiseni:) Ks FB.
    Rojektien takia nostan torstaiaamuna pakatun TW-Bentsin IC-kiskoille. Myötätunnosta olisi pitänyt pyöräillä Kuopioon, mutta illalla "joudun" syömään liikelounaan viinijuhlilla. Perjantaiaamuna polkaisen Riistavedelle 6-8.7.2012 nojapyöräilytapahtumaan johon sinunkin aikataulusi näyttää hienosti onnistuvan. Leiriydyn varattuun 2 hengen mökkiin jossa sinulle on paikka varattu. Nähdään perjantaina Riistavedellä viikonlopun nojapyörätapahtumassa.

    VastaaPoista